Har sökt efter viltklövar till Theos spår, och efter mycket letande bland bekanta, visade det sig att grannen jagar!:-)
Igår levererades både rådjur- och vildsvinsklöv:-) Konstigt vad man kan bli lycklig för olika saker...
Vi har varit på valpkurs igen, och denna gången tyckte Theo att frökens hund Ziri var mycket roligare än matte. (?) 
Men vad ska man säga... de gånger jag fick kontakt med honom glänste han:-) Konstigt vad allt är mycket enklare när man övar här hemma. Måste försöka få fatt i en träningskompis!
I morse när vi var ute sken solen, blå himmel och lite frost i gräset, visst är det underbart!? Theo verkar gilla att det är lite kallare ute nu- och vilka fantastiska dofter det finns! För att inte tala om alla löv man kan jaga:-) 
En Tollare är väldigt vacker i naturen på hösten, och annars också såklart, men speciellt på hösten tycker jag.
Det verkar dessutom som att det blir inomhussök på lördag igen, det ser vi fram emot!
 
Idag har vi varit hos Ida på Vi2 Hundcenter igen:-) Hon ringde igår och kollade om vi var sugna på inomhussök, självklart var vi det!
Vi var 6 personer och lika många hundar, plus Ida och Ziri.
Vi fick börja med att valla hundarna i lokalen, Theo tyckte att det var lite läskigt med en massa konstiga saker man kunde gömma sig i och bakom. När det blev hans tur busade figuranten lite med honom, sedan fick han titta på när han gömde sig. Därefter släppte jag Theo som efter lite letande hittade honom, och fick godis, jubel och applåder! Vi provade några gånger till innan det var dags att vänta i bilen tills det blev hans tur igen.
Andra omgången var Theo betydligt mer sugen på att hitta figuranten med tillhörande godis. Vi kommer att träna det här flera gånger, vilket jag tror kommer att stärka både Theo och mig:-)
Kolla gärna på Idas hemsida vad det är vi har gjort idag, eftersom jag tycker att det är svårt att förklara utan att svamla:-)
 
I tisdags var vi på valpkurs igen. Theo skötte sig fint, och visade de andra valparna vad duktig man blir om man går klickerkurs:-) Vi tränade ögonkontakt, följsamhet, loss och sitt.
Theo som älskar att backa visade såklart det också. Att sitta i "ryggsäcken" gick också bra denna gången.
Skall bli kul att se om han hittar några kompisar på kursen. På valpsläppet lekte Theo med en Leonberger och en Mops, en hyfsat kul trio:-)
Vi har märkt att vi har roliga 1½ år framför oss. De har nämnligen börjat att bygga 29st. villor framför vår lägenhet, vilket gör att det är lera, grus, gropar och grävmaskiner överallt... Theo har av någon anledning specialiserat sig på att träffa hundkompisar som han skall leka med, mitt i det lerigaste området. Han blir SÅ snygg i pälsen...
Förmodligen ett i-landsproblem...;-)
Fördelen för Theo är att det finns en hel del byggjobbare som vill klappa honom, och tycker att han är så fin:-)
 
Picture
I söndags var vi på inoff. utställning i ett svinkallt och blåsigt Lund. Denna gången var det faktiskt några Tollare med, men ingen i Theos klass. Vi fick förstapris och ett Hp i alla fall, och kritiken löd: Tilltalande hanvalp. Välformat huvud, vacker hals och överlinje. För åldern tillräckligt utvecklat förbröst. Välanlagd skuldra. Välformad bröstkorg. Goda vinklar. Trevliga rörelser. Päls i utveckling. Trevligt temperament. Vad i hela friden är förbröst???:-)
Min tävlingsinriktade familj tyckte att det var trist att vi inte fick en massa rosetter...

 
Picture
I helgen var vi i Småland och hälsade på släkten. På vägen hem stannade vi till i Rottne och hälsade på Theos bror Nemo. De slösade inte bort en sekund, utan sprang runt som tokar i trädgården:-) Kul att se hur lika och olika de är. Det var jätteroligt att träffa Nemo med familj, tyvärr var inte ungdomarna hemma, det får bli nästa gång.  
Mer bilder på busungarna kommer under fliken bilder.

 
Med full godisväska for vi iväg i onsdags kväll, Theo, Julia och jag. Theo börjar lära sig att det händer roliga saker hos Ida på Vi2 Hundcenter, och var på hugget redan när vi kom in på gården:-)
Han hade väldigt bråttom in till Ida och Ziri (som är instruktörshund), och visade med all önskvärd tydlighet att vi är i behov av en valpkurs!
Under information och presentation skulle Theo sitta i "ryggsäcken" vilket han tyckte var sådär. Det var ju så mycket andra hundar att hälsa på!
Första övningen var ögonkontakt, vilket gick ut på att vi skulle ha en godisbit i munnen, och när hunden har tagit ögonkontakt fick de godisen. Theo som nyss gick klickerkurs, tittade på mig, och började glatt att backa...:-)
Det tog några sekunder innan han tog ögonkontakt, och nästa vecka väljer jag INTE oxlunga som godis kan jag meddela!
I övrigt gick det jättebra med de andra övningarna. Till och med följsamheten satt som en smäck, när han insåg att klickern var inblandad:-)
Vi väntar med spänning på nästa tillfälle.
 
Idag har vi som hastigast varit på utställningen på Sofiero. Lite drygt 4400 hundar har visats upp där i helgen.
Vi kom lagom till finalerna (och regnet). Det var mycket fina hundar, men självklart ingen så fin som vår:-)
Julia har funderat lite på juniorhandling, men tyckte att man var tvungen att vara alldeles för finklädd...
Självklart passade vi på att skapa lite behov bland alla försäljare också. Vi har ju tydligen inte tillräckligt mycket prylar för att kunna ställa ut Theo...:-)
 
Julia och jag har suttit och pysslat med den här sidan hela kvällen.... Vi känner dock att vi är hyfsat nöjda, eftersom vi är helt nya på detta:-)
Det skall bli roligt att få skriva om allt knasigt som Theo hittar på!
Vi återkommer...